Збільшення мінімальних торговельних лотів не вирішить проблем ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Збільшення мінімальних торговельних лотів не вирішить проблем ринку

Фондовий ринок
325
Збільшення розміру мінімальних торговельних лотів для торговців цінними паперами не вирішує проблеми ліквідності українського фондового ринку, вважає директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна Сергій Уткін. Так він прокоментував інформацію про те, що ПФТС вирішила збільшити розмір мінімальних торговельних лотів.
"У цілому, це нововведення не вплине істотно на ситуацію на ринку, однак все-таки може знизити ліквідність окремих паперів", - говорить Сергій Уткін.
"Насправді, сьогодні необхідний ринок заявок, що ПФТС обіцяє організувати вже багато часу, і невідомо, чи з'явиться він найближчим часом, - відзначає Сергій Уткін. - Але і для системних змін цього недостатньо. Більшість проблем українського фондового ринку вирішило б створення моноцентричної біржової системи - передова технологічна платформа, одна потужна біржа, один депозитарій, один кліринговий банк".
Нагадаємо, що ПФТС збирається збільшити розмір торговельного лота для цінних паперів, що перебувають у першому рівні лістингу з 20 тис. гривень до 25 тис. гривень, для паперів другого рівня лістингу - з 10 тис. гривень до 15 тис. гривень, для позалістингових - з 5 тис. гривень до 10.
За матеріалами:
ПІО Глобал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас