УМВБ планує впровадити операції РЕПО і торгівлю деривативами в 2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УМВБ планує впровадити операції РЕПО і торгівлю деривативами в 2009

Фондовий ринок
618
Українська міжбанківська валютна біржа має намір впровадити на своєму торговельному майданчику операції РЕПО і торгівлю деривативами в 2009 році.
Про це Українським Новинам повідомив голова правління Петро Переверзєв.
"Такі операції, як РЕПО, операції з деривативами, вони будуть впроваджені в першій половині 2009 року", - повідомив він.
За словами Переверзєва, операції РЕПО і торгівля деривативами на сьогоднішній день не сильно затребувані українським фондовим ринком.
Також він повідомив, що до кінця поточного року біржа вже почне надавати послуги із продажу акцій, облігацій і, можливо, валютних ф'ючерсів.
Переверзєв відзначив, що впроваджувана на біржі американсько-шведським провайдером NASDAQ OMX торговельна система дозволяє проводити операції з усіма фінансовими інструментами.
Операції РЕПО - різновид операцій купівлі-продажу, при якій власник цінних паперів дає контрагентові зобов'язання їх зворотного викупу в певний час і за заздалегідь обумовленою вартістю.
Дериватив (похідний фінансовий інструмент) це угода між двома сторонами, відповідно до якої вони приймають на себе зобов'язання передати певний актив або суму грошей у встановлену дату в майбутньому або до її настання за погодженою ціною.
Ф'ючерс (вид деривативу) - стандартний біржовий контракт, що становить зобов'язання на постачання певного товару на фіксовану дату в майбутньому.
Як повідомляло агентство, УМВБ має намір запустити ринок заявок до кінця 2008 року.
2007 рік УМВБ закінчила із прибутком 0,002 млн. гривень.
Чисті активи біржі за 2007 рік виросли на 0,144 млн. гривень до 48,41 млн. гривень, власний капітал - на 0,002 млн. гривень до 48,17 млн. гривень., чистий дохід зменшився на 65,9% або 1,45 млн. гривень до 4,25 млн.
Найбільшим акціонером біржі є компанія "Оаккрофт Інвестментс" (Британські Віргінські острови), що володіє майже 55% акцій біржі.
Основним доходом біржі є організація аукціонів із продажу нафти, газового конденсату, зрідженого газу та вугілля.
УМВБ зареєстрована у формі закритого акціонерного товариства в 1993.
Членами біржі є більше 30 структур, у тому числі банки та інвестиційні компанії.
2006 рік УМВБ закінчила із чистим прибутком 0,306 млн. гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас