50% кредитних карток у Росії не активуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

50% кредитних карток у Росії не активуються

Фінтех і Картки
242
Кількість пластикових карток, випущених російськими банками, перевищила 110 млн. штук, при цьому половина з них є сплячими (тобто жодної операції протягом трьох місяців по них проведено не було), повідомляють представники Центробанку. Про це пише газета “Ведомости”.
Найбільш високий відсоток активних карток, тобто 60-70%, належить російським платіжним системам, - розповів начальник управління розвитку роздрібних платежів Центробанку Вадим Кузнєцов. У цілому вітчизняні банки на 1 липня поточного року випустили 14,7 млн. карток російських платіжних систем (ОРПС, NCC, “Золота корона”).
“За нашими оцінками,“Золота корона” має частку активних карток, рівну 70-75%”, - повідомив директор платіжної системи “Золота корона” Вадим Грицаненко. За його словами, причина полягає в тому, що поштове розсилання кредиток практично повністю відсутнє. Банки розсилають картки міжнародних платіжних систем поштою. Однак далеко не всі клієнти, що одержали картки, навіть активують їх, не кажучи про постійне використання.
Віце-президент Сітібанку Юрій Топунов розповів, що активується тільки 20-25% карток, відправлених поштою.
Власники кредитних карток діляться на дві категорії. До першої належать особи, що постійно користуються ними в рамках готівкових коштів на рахунку або для невеликих платежів у кредит, що, як правило, погашається протягом пільгового періоду, - розповів виконуючий обов'язки керівника представництва MasterCard у РФ Ілля Рябий. Він відніс до другої категорії тих, хто одержав картку для великої покупки, здійснив її, а потім протягом тривалого часу виплачує кредит, не здійснюючи операцій. Така картка стає “сплячою”, - розповів Рябий. Він вважає, що поки в РФ переважна частина клієнтів заводить кредитні картки безпосередньо для серйозних покупок. За його словами, росіянам ще доведеться навчитися використовувати кредитки для регулярних платежів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас