Експерт: Попит на українські активи може збільшитись за рахунок часткового перетікання капіталу з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Попит на українські активи може збільшитись за рахунок часткового перетікання капіталу з Росії

Фондовий ринок
356
"Воєнні дії на Кавказі сколихнули громадськість світу, і України в тому числі. Деякі з наших колег заявили про те, що інвесторам варто переоцінити ризики вкладень в українські активи у зв'язку з поточною ситуацією на Кавказі. Ми не згодні із цим", - заявив директор з управління активами КУА "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
"На нашу думку, премія "за політичний ризик" уже закладена у вартість українських активів. Тим більше, що конфлікт між Росією та Грузією має дуже значну геополітичну складову, що не настільки сильна у відносинах України і Росії", - вважає директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна.
"Цей конфлікт створив певний прецедент у світовій політиці, після чого кільком країнам, у тому числі і Росії, доведеться, через вживання певних заходів, знизити ймовірність виникнення таких конфліктів у майбутньому. Все це знижує політичні ризики для України і не повинно негативно впливати на вартість українських активів", - говорить Сергій Уткін.
"Ми навіть припускаємо, що попит на українські активи може збільшитися за рахунок часткового перетікання капіталу з російського фондового ринку. Що до макроекономічних параметрів, які дійсно важливі, у нас більш оптимістичне бачення - досить подивитися на показники виконання бюджету - вони позитивні, збільшення зовнішнього дефіциту поки не є критичним, це доводить позитивна динаміка реального ефективного обмінного курсу. Інфляційний тиск присутній, і вкупі з ключовими реформами, що відкладають вже котрий рік, дійсно не додає здоров'я українській економіці", - відзначив директор з управління активами ПІО ГЛОБАЛ Україна.
У цілому український бізнес динамічно розвивається, що підтверджується позитивними результатами українських компаній за перше півріччя цього року. Це, одночасно з більш-менш позитивною кон'юнктурою для основних статей українського експорту, дає певний запас міцності економіці і знижує загальний рівень ринкового ризику відносно українських активів, вважає Сергій Уткін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас