Citi рекомендує інвесторам переоцінити ризики українських активів у зв'язку з ситуацією на Кавказі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citi рекомендує інвесторам переоцінити ризики українських активів у зв'язку з ситуацією на Кавказі

Фондовий ринок
560
Аналітики Citi вважають, що інвесторам варто переоцінити ризики вкладень в українські активи у зв'язку з поточною ситуацією на Кавказі.
Як говориться в огляді Citi, "більш агресивна російська зовнішня політика в межах колишнього Радянського Союзу", імовірно, вимагає переоцінки вартості українських активів.
"Це виглядає особливо ймовірним, якщо врахувати, що фундаментальні показники України в другій половині 2008 року будуть погіршуватися. Зокрема, це стосується зростання інфляції. Крім того, збільшення зовнішнього дефіциту повинно стати причиною підвищення тиску на національну валюту України, оскільки сезонна підтримка зникає, а ключові реформи відкладені", - говориться в огляді.
Аналітики вважають, що напружені відносини РФ із Грузією майже напевно пов'язані з невдоволенням Росії відносно так званих "кольорових революцій" в Україні та Грузії в 2003 і 2004 роках відповідно, у результаті яких ці країни одержали підтримку від західних держав.
Експерти Citi відзначають, що Росія виступає проти вступу Грузії та України в НАТО, а також України в ЄС, тому що це знижує її вплив у регіоні.
"Якщо конфлікт із Росією сповільнює або скасовує інтеграцію Грузії із Заходом, то подібна доля може також чекати й Україну. Росія може підвищити рівень напруги у відносинах з Україною перед тим, як у грудні буде вирішуватися питання про її вступ у НАТО. Війна в Південній Осетії вже відкладає вступ Грузії в НАТО", - говориться в огляді.
Експерти Citi попереджають інвесторів про те, що Росія може впливати на Україну через ціни на газ, питання майбутнього Чорноморського флоту і контролю над Севастополем, незалежності православної церкви України, пошуку нафти Україною в Чорному морі і багато інших.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас