Саакашвілі підписав план врегулювання конфлікту в Південній Осетії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саакашвілі підписав план врегулювання конфлікту в Південній Осетії

700
Президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав спільний документ міністерств закордонних справ Грузії, Франції та Фінляндії, відповідно до якого Грузія зобов'язалася припинити вогонь. Інші деталі не уточнюються, передає телеканал "Руставі 2".
Як очікується, глави МЗС Франції і Фінляндії передадуть документ російському керівництву. Франція і Фінляндія є медіаторами у врегулюванні конфлікту.
Раніше повідомлялось, що Міністр закордонних справ головуючою на даний час в ЄС Франції Бернар Кушнер на зустрічі з грузинським президентом надав план врегулювання ситуації. План передбачає негайне припинення бойових дій, надання допомоги постраждалому населенню, а також початок політичних переговорів. "Як представники ЄС, ми не можемо ігнорувати, що відразу перед дверима Європи відбуваються такі середньовічні бої. Це неприйнятно. Тому ми просимо всі 27 країн-членів ЄС про допомогу та співучасть - в ім'я добросусідства", - відзначив французький міністр. В поїздці до Грузії Б.Кушнера супроводжував його фінський колега, голова ОБСЄ Олександр Стубб. Сьогодні обидва політики прибудуть для переговорів до Москви, де до них повинен приєднатися президент Франції Николя Саркозі.
В свою чергу російська сторона раніше заявляла про готовність до переговорів з Грузією, основною умовою для яких є виведення грузинських військ з Південної Осетії, повне припинення вогню та підписання Тбілісі угоди про незастосування сили в Південній Осетії та Абхазії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас