Fitch і S&P знизили рейтинги Грузії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch і S&P знизили рейтинги Грузії

Казна та Політика
189
Міжнародні рейтингові агентства Fitch та Standard & Poor's (S&P) знизили довгострокові рейтинги Грузії.
Як говориться в повідомленні Fitch, воно знизило довгостроковий рейтинг країни в національній та іноземній валюті до "В+" з "ВВ-", прогноз рейтингу - "негативний".
У свою чергу S&P повідомляє, що знизило довгостроковий рейтинг Грузії до "В" з "В+".
"Істотна ескалація військового конфлікту між грузинськими урядовими силами і південноосетинськими сепаратистами (...) і зрослий ризик того, що Росія буде більш глибоко залучена в ситуацію, значно збільшили ризики зниження суверенної кредитоспроможності Грузії", - сказав директор напрямку ринків, що розвиваються, Fitch Едвард Паркер, процитований у повідомленні агентства.
"Ми продовжимо уважно стежити за ситуацією, включаючи будь-який потенційний вплив на грузинську економіку, і готові до подальших рейтингових дій", - підкреслив він.
S&P крім того, що знизило довгостроковий суверенний рейтинг уряду Грузії до "В" з "В+", помістило рейтинг у список на перегляд CreditWatch з негативним прогнозом.
"Зіткнення між грузинськими військами і збройними сепаратистами в Південній Осетії за останні сім днів близькі до того, щоб перерости у війну з Росією, від якої сепаратисти залежать у плані політичної та економічної підтримки, - сказав аналітик Standard & Poor's Тревор Каллінен. - Риторика і дії двох урядів говорять про те, що вони обидва рухаються до війни, що наразить на небезпеку приплив прямих іноземних інвестицій у Грузію, що покриває дефіцит платіжного балансу країни".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас