Гудима: Тарифи на газ для населення були занижені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гудима: Тарифи на газ для населення були занижені

Енергетика
171
Держава забезпечує населення своїм, українським газом, і ціну на нього НКРЕ буде встановлювати, виходячи з його собівартості і витрат на транспортування.
Про це ІМК ("Інтермедіа консалтинг") повідомив народний депутат від БЮТ, член Комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики і ядерної безпеки Олександр Гудима, коментуючи підвищення цін на газ для населення.
За словами парламентарія, платниками для облгазів є населення, а з тих тарифів, які населення платить за газ, частина йде як плата за його транспортування.
"Те, що ці тарифи були занижені, було відомо давно й усім. Крім як для населення, ні для кого було піднімати тарифи, і це зрозуміло", - відзначив Гудима, додавши, що "НКРЕ зробила те, що вона повинна була зробити".
Він також підкреслив, що ціни на енергоносії будуть тільки підніматися. "Якщо говорити про ту угоду щодо ціни на газ, що ми очікуємо від Росії й у якій будуть європейські ціни на газ, то вони не будуть мати ніякого відношення до населення", - переконаний співрозмовник ІМК.
Він також підкреслив, що крива зростання цін на газ для населення буде зовсім іншою, ніж крива зростання газу для комунальної сфери або промислових споживачів.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас