Данилишин: S&P має підстави для покращення рейтингу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: S&P має підстави для покращення рейтингу України

Казна та Політика
194
Результати зусиль влади України щодо протидії збільшенню цін і поліпшенню ділового клімату в країні вже сформували умови для поліпшення рейтингу країни міжнародним рейтинговим агентством Standard&Poor's (S&P), вважає міністр економіки України Богдан Данилишин.
"Я думаю, що зараз вони повинні переглянути свою позицію відносно України і все-таки врахувати наше прагнення до подолання інфляційних тенденцій", - сказав він на прес-конференції в четвер.
При цьому міністр закликав підключитися до забезпечення підвищення рейтингу України й опозиційні сили країни, оскільки поліпшення умов для інвестування в українську економіку вигідно всім громадянам.
Як повідомлялося, у червні-2008 S&P знизило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній валюті до "B+" з "BB-", через нездатність української влади проводити політику адекватних заходів з протистояння збільшенню цін.
За підсумками липня в Україні була зафіксована дефляція на рівні 0,5%, хоча в цілому за січень-липень інфляція склала 14,9%. Уряд прогнозує, що за підсумками року вона сповільниться до 15,9% з 16,6% торік, хоча цю думку поки не розділяє ніхто з незалежних аналітиків. За раніше зробленими оцінками Кабміну, цього року дефляція очікується в серпні (0,3%), а інфляція - у вересні (0,2%), у жовтні (0,4%), у листопаді (0,2%) і в грудні (0,3%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас