Економіка Нової Зеландії перебуває в рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Нової Зеландії перебуває в рецесії

Казна та Політика
271
За новою оцінкою міністерства фінансів Нової Зеландії, економіка цієї країни перебуває в рецесії, повідомляє 5 серпня BBC News.
Найпоширеніше визначення рецесії це зниження темпів економічного зростання протягом двох кварталів підряд.
Хоча остаточні дані за другий квартал нинішнього року ще не опубліковані, за оцінкою міністерства, фінансові індикатори свідчать про те, що темпи зростання економіки сповільнилися. У першому кварталі 2008 року темпи зростання ВВП Нової Зеландії знизилися на 0,3% у зв'язку з падінням попиту на предмети експорту із цієї країни.
Міністерство фінансів прогнозує нульове економічне зростання у третьому кварталі та видужання економіки в четвертому кварталі 2008 року.
"За нашою оцінкою, у другому кварталі на внутрішньому ринку відбулися ослаблення попиту і спад особистого споживання, - відзначає міністерство. - При тривалому слабкому економічному зростанні ми очікуємо, що інфляція в середньостроковій перспективі сповільниться".
У липні Центробанк країни вперше за п'ять років знизив процентні ставки на чверть процентного пункту, з 8,25% до 8%.
Аналітики тоді відзначали, можливості для зниження ставок були обмеженими через інфляційний тиск і побоювання, що зниження вартості кредитів прискорить зростання споживчих цін. Однак зниження ставок також послабило новозеландський долар, що сприяло збільшенню експорту, одночасно підігріваючи інфляцію.
Минулого разу економіка Нової Зеландії переживала рецесію в 1997-1998 роках, після азіатської фінансової кризи.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас