Янукович найвигідніший кандидат в президенти, вважають експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович найвигідніший кандидат в президенти, вважають експерти

Казна та Політика
878
Експерти вважають, що Віктор Янукович як кандидат на посаду Президента України має найбільші фінансові ресурси.
Про це заявив журналістам голова правління Центру соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран, коментуючи результати опитування 25 провідних українських політологів.
За словами Тарана, фактично всі експерти (96%) упевнені, що політичний рейтинг буде основним для Юлії Тимошенко під час президентської виборчої кампанії в 2009 році. Трохи менше половини (44%) опитаних вважають, що електоральні ресурси будуть також істотні для Януковича, однак 64% експертів упевнені, що саме лідер Партії регіонів має найбільші фінансові ресурси серед можливих кандидатів на президентський пост.
Фінансові ресурси істотні також й у Тимошенко - так вважають 60% опитаних. Тільки 20% експертів вважають, що на ресурси може покластися і Віктор Ющенко. Однак нинішній Президент є беззастережним лідером адміністративного ресурсу (60% опитаних). Разом з тим, три основні кандидати в президенти майже порівно ділять інформаційні ресурси: те, що для Ющенка і Тимошенко інформаційні ресурси будуть основними, вважають 44% опитаних; для Януковича - 32% опитаних.
При цьому половина експертів упевнені, що кращою передвиборною стратегією для Тимошенко є залишитися на посаді Прем'єр-міністра, і саме із цієї позиції починати свою передвиборну кампанію. Тільки два експерти вважають, що для успішної виборчої кампанії їй краще піти у відставку. Разом з тим, окремі політологи схильні вважати, що відставка, спровокована зовнішніми причинами, теж могла б підсилити шанси Тимошенко як кандидата в президенти. Близько половини експертів (44%) вважають, що для Януковича позиція Прем'єр-міністра, що стане наслідком переформатування парламентської коаліції, теж вигідна стартова точка в президентських перегонах.
Опитування було проведено Центром соціологічних і політологічних досліджень "Соціовимір" з 28 липня по 3 серпня 2008 року.
За матеріалами:
24.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас