Росія заробить на торгівлі зброєю 8,5 млрд. дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія заробить на торгівлі зброєю 8,5 млрд. дол.

Казна та Політика
130
За підсумками 2008 року Росія одержить від експорту озброєнь більше 8,5 мільярда доларів.
Про це заявив голова Федеральної служби Росії з військово-технічного співробітництва Михайло Дмитрієв.
За його словами, торік експорт склав 7,5 мільярда доларів. Відзначимо, що загальний портфель замовлень на постачання військової техніки, включаючи і вітчизняні замовлення, становить 33 мільярди доларів.
На думку Дмитрієва, у майбутньому буде тривати збільшення експорту і Росія поступово займе місце Радянського Союзу на світовому ринку озброєнь. «Ми виходимо на нові критерії оцінки своєї діяльності», - додав голова ФСВТС. Проте, російська воєнна промисловість не справляється з поточним рівнем замовлень через нестачу потужностей і фахівців.
Як повідомляє Lenta.ru, нестача виробничих потужностей привела до того, що експортні замовники змушені стояти в черзі до російських оборонних підприємств за новою військовою технікою та озброєннями. За даними голови ФСВТС, "у цій черзі 10-15 закордонних партнерів", таких як Китай, Індія, країни близькосхідного регіону, Алжир, Марокко та Венесуела.
Згодом ФСВТС розраховує виправити сформоване становище - більшість виробничих потужностей були довгий час згорнуті і їхній повторний запуск вимагає певного часу.
Нагадаємо, що за підсумками 2007 року першою у світі за обсягами експортних замовлень на постачання озброєнь стала Великобританія. Сукупна вартість контрактів, підписаних британськими оборонними компаніями з іноземними замовниками, склала 19 мільярдів доларів, або 33% від загального обсягу світового ринку озброєнь. Найбільшою популярністю британська зброя користується в Північній Америці і на Близькому Сході.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас