Ялта фільм продає 50% свого бізнесу росіянам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ялта фільм продає 50% свого бізнесу росіянам

Фондовий ринок
145
Власники ВАТ Ялта фільм почали переговори про продаж 50% кіностудії російським кіновиробникам. Інвестиції необхідні для будівництва кіностудійного комплексу в Севастополі.
Про будівництво кіностудії в Севастополі було оголошено ще два роки тому, але угода купівлі земельної ділянки в місті площею 2 га була закрита тільки в 2007 році. На будівництво студії необхідно мінімум $20 млн, з яких українська сторона готова вкласти в комплекс половину.
"У нас є ім'я на ринку та устаткування вартістю близько $8 млн. На будівництво студії необхідно мінімум $20 млн, ми готові вкласти в комплекс половину цієї суми. 50% Ялти фільм наш партнер одержить, інвестувавши іншу частину", - повідомив виконавчий директор Ялти фільм Олег Малишевський.
Раніше представники Ялти фільм зверталися із пропозицією продажу пакета до російської кінокомпанії РВС, половина якої належить АФК Система. Слід зазначити, що РВС планувала побудувати кіностудійний комплекс в Анапі, але проект припинений до 2009 року через складності з оформленням угоди купівлі земельної ділянки.
Тим часом, експерти заявляють, що в кримських студій більше шансів залучити інвестора, оскільки "вкладення в компанію з існуючою базою, контактами та обладнанням менш ризиковані та окупаються швидше, ніж у проект із нуля". Крім того, земля в Криму набагато дешевша, ніж в Анапі. Так, вартість 1 га в Ялті оцінюється в $1,6-2,4 млн, у Севастополі - в $1,12-1,6 млн, у той час, як в Анапі ціна 1 га в місті досягає $5-7 млн.
Усього близько 15-20% всіх російських фільмів знімається в Криму. ВАТ Ялта фільм, створено в 2003 році, є одним з основних виробничих майданчиків, що використовуються російськими кінокомпаніями для південних зйомок. В 2007 році ВАТ брало участь в 21 російському кінопроекті.
За увагу інвесторів з Ялтою фільм побореться і компанія Ялтинська кіностудія, створена на базі активів однойменної радянської кіностудії та акціонована в 2000 році засновниками аерокосмічної групи Каскол Сергієм Недорослевим і Віктором Григор'євим. Студія володіє 13 га землі на Полікурівському пагорбі в Ялті, де розташовані павільйони, виробничий і монтажний цехи. "Ми проводимо конкурс на архітектурний проект нового кінокомплексу і розглядаємо можливість залучення співінвестора", - заявив гендиректор Ялтинської кіностудії Дмитро Таран.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас