Тарута вимагає від Європи 6 мільйонів євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарута вимагає від Європи 6 мільйонів євро

411
Європейський Суд розгляне справу за позовом української корпорації "Індустріальний союз Донбасу" ("ІСД"), підконтрольної бізнесменові Сергію Таруті. Суд призначений на початок вересня.
Корпорація заперечує рішення Європейської Комісії, що зобов'язало її повернути 20 мільйонів злотих (за нинішнім курсом -6,2 мільйони євро) уряду Польщі. Ці кошти чиновники виділили підконтрольному "ІСД" металургійному комбінату Huta Chestochowa як державну допомогу. Однак тепер Єврокомісія наполягає, що законодавство Євросоюзу не допускає такої можливості.
"ІСД" не здається
"ІСД" підкорився рішенню Єврокомісії й відшкодував зазначену суму. Проте корпорація не втратила надію відновити статус-кво. "За європейським законодавством, навіть якщо хтось не згодний з рішенням Єврокомісії, він зобов'язаний його виконати, а потім можна чекати на суд. Ми так і зробили", - пояснив прес-секретар ISD-Polska (польського підрозділу "ІСД") Яцек Ленскі. За його словами, компанія вимагає повернути фінансову допомогу разом з відсотками, що становить 39 мільйонів злотих (12,1 мільйона євро).
В "ІСД" наполягають, що меткомбінат одержав фінансову допомогу від уряду Польщі в той час, коли законодавчі механізми Євросоюзу дозволяли це. "Ухвалюючи рішення щодо повернення держдопомоги, Єврокомісія не врахувала цю законодавчу норму", - говорить Яцек Ленскі.
Допомоги не передбачалося
Однак в Єврокомісії мають свої аргументи. Там "ДЕЛУ" повідомили, що допомога повинна була виділятися восьми меткомбінатам в обмін на скорочення їхніх виробничих потужностей. "Huta Czestochowa не була серед цих восьми, оскільки спочатку призначалася для ліквідації. Скорочення її потужностей не могло бути вигідним", -говориться в повідомленні Єврокомісії.
Це вже не перший конфлікт Єврокомісії та "ІСД" у відношенні придбаних корпорацією підприємств у Польщі.
Як повідомляло "ДЕЛО", на сьогоднішній день вирішується питання щодо повернення держдопомоги, наданої польським урядом Гданьській судноверфі. За даними Єврокомісії, обсяг цієї допомоги становить 750 мільйонів злотих.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас