Ціна золота на COMEX встановилися нижче за позначку 920 дол./унція — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна золота на COMEX встановилися нижче за позначку 920 дол./унція

Банківські метали
294
Золото на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) до кінця минулого тижня знову подешевшало, а ціни встановилися нижче за позначку 920 дол./унція. Офіційна ціна активного ф'ючерсу (грудень) склала 917,5 дол./унція, а ціни по операціях були нижчі за котирування попередньої сесії і обмежилися діапазоном 910,3-926,0 дол./унція.
Трійська унція золота на COMEX 1 серпня подешевшала за день на 5,2 дол. (-0,6%) після того, як вдень раніше її ціна підвищилася на 10,4 дол. Продажі золотих злитків були обумовлені дорогим доларом, що ослабило інвестиційний інтерес до покупок золота.
Американський долар 1 серпня трохи подешевшав щодо японської ієни, але подорожчав щодо останніх провідних світових валют. Не дивлячись на те, що в липні в США виросло безробіття, а активність у сфері виробництва знизилася, підсумкові показники за звітний місяць виявилися не такими поганими, як очікувалося. На цьому фоні Dollar Index (spot), що відбиває зміни курсу американського долара щодо "корзини" шести провідних світових валют, підвищився за день на 0,3% і склав 73,424 пункту - найвище значення за чотири дні.
Хоча торги по золоту 1 серпня закрилися в "мінусі", ціна золота на біржі змінилася неістотно. До кінця минулого тижня ціна золота на COMEX встановилася на 5 дол. вище, ніж була 30 липня. Підтримку ринку золота подала ситуація на ринку нафти, політична нестабільність в регіоні Персидської затоки і високе безробіття в США, що досягло в липні 2008р. рекордного рівня з березня 2004р.
Ціна срібла на Товарній біржі Нью-Йорка (COMEX) знизилася 1 серпня на 1,5%, але змінилася неістотно. Офіційна ціна активного ф'ючерсу (вересень) склала 17,520 дол./унція, а ціни по операціях були нижчі за котирування попередньої сесії і обмежилися діапазоном 17,280-17,805 дол./унція.
Трійська унція срібла COMEX 1 серпня подешевшала за день на 27,0 центів (-1,5%), після того, як за два попередні дні її ціна виросла на 41,5 цента. Перше за три дні зниження цін на срібло було викликане його технічними продажами, чому також багато в чому сприяв інвестиційний інтерес, що знизився, до золота.
Тим часом додатково до продажів срібла розташовувала ситуація на ринку міді. Так, на COMEX ціна міді впала 1 серпня на 2,2% до найнижчого значення за тиждень. Падіння цін на мідь було обумовлене поряд чинників, таких як дорогий долар, збільшені складські запаси міді на LME, зниження виробничої активності в США в липні 2008р., а також що виявилися вперше з 2005р. ознаками зниження виробничої активності в Китаї.
Не дивлячись на те, що торги по сріблу на COMEX закрилися 1 серпня в "мінусі", його ціна на біржі змінилася неістотно. Так, до кінця минулого тижня офіційна ціна срібла залишилася на 5,5 цента вище, ніж була двома днями раніше.
Ціна платини на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) 1 серпня 2008р. впала на 6%. Тройська унція платини на NYMEX подешевшала за день на 106,6 дол., а цінові показники вперше середини січня 2008р. впали нижче за позначку 1 тис. 700 дол./унція. Так, офіційна ціна активного ф'ючерсу (жовтень) склала 1 тис. 655,3 дол./унція, мінімальне котирування сесії 1 тис. 620,0 дол./унція. Це найнижчі цінові показники за шість з половиною місяців.
Падіння цін на платину було викликане побоюваннями істотного зниження попиту на метали платинової групи в автомобілебудуванні. З початку 2008р. в світі істотного впали продажі автомобілів, що стало головною причиною серйозних фінансових збитків провідних автомобілебудівних компаній. Так, в II кварталі ц.р. зазнали значні фінансові збитки такі автомобільні гіганти як Ford, BMW, General Motors.
Падінню 1 серпня цін на платину сприяли також такі чинники як дорогий долар і попит, що знизився, на золото. Проте вплив цих чинників на ринок металів платиною групи було не таким істотним.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас