Експерти: Індекс ПФТС може впасти до 600 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Індекс ПФТС може впасти до 600 пунктів

Фондовий ринок
444
Найближчим часом індекс ПФТС може впасти до 600 пунктів, у випадку пробиття даної підтримки - до 500 пунктів із зупинкою і можливим відскоком у районі 550 пунктів. Аналітики вважають, що, незважаючи на зростання індексу минулого тижня (16,31 індексних пункту - 2,58%), факторів для стійкого збільшення немає.
"Основним каталізатором підйому минулого тижня стало тло новин з американських майданчиків", - стверджує трейдер компанії "Мілленіум Капітал" Федір Беньямінов. На його думку, підтримка ФРС фінансових та іпотечних інститутів, продовження їхнього пільгового кредитування до 30 січня, непогана корпоративна звітність американських "блакитних фішок" (вище очікувань аналітиків), збільшення кількості робочих місць у приватному секторі, підписання президентом Бушем закону про подолання кризи на ринку нерухомості додали оптимізму гравцям.
Крім того, за словами керівника інвестиційного відділу КУА "Бонум Груп" Олександра Спасиченка, одним з позитивних факторів для українського фондового ринку стала публікація оцінки Національним банком стану платіжного балансу України за I півріччя 2008 р. "Новина про позитивне зведене сальдо балансу в розмірі $2,3 млрд. може частково розвіяти песимістичні настрої інвесторів на тлі тривалої нестабільності ринку", - підкреслив він. Також експерт відзначає скорочення негативного сальдо поточного платіжного балансу в червні (до $558 млн.) у порівнянні із травнем і квітнем (в 1,5 і 3 рази, відповідно), як досить сильний стабілізаційний фактор.
"Слід зазначити також найбільш позитивну подію минулого тижня - Рада нарешті прийняла поправки до бюджету", - відзначає директор з управління активами "ПІО Глобал Україна" Сергій Уткін. Цей факт, на його думку, частково зніме напруженість у фінансуванні низки держпрограм, що поліпшить економічну ситуацію в країні в цілому, і опосередковано повинно позитивно позначитися на ситуації на фондовому ринку. Свою позитивну роль зіграла на початку тижня критика з боку російського прем'єра Володимира Путіна групи "Мечел", що обвалила індекс РТС, - спостерігалося перетікання ресурсів з російських метактивів в українські. "На активність гравців вплинуло також закінчення місяця - багато трейдерів проводили технічні угоди для підвищення рейтингу", - вважає Федір Беньямінов.
Проте в середині тижня була помітна хоч і не агресивна, але реальна купівельна активність, що згасла до кінця тижня. "Ринок досить помітно виріс і покупці вирішили зробити паузу, не бажаючи здійснювати покупки на цих рівнях", - відзначає фінансовий аналітик компанії Parex Asset Management Ukraine Олексій Дударенко.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас