Берлінський музей виклав в інтернеті унікальну колекцію творів мистецтва, зібрану Гітлером — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлінський музей виклав в інтернеті унікальну колекцію творів мистецтва, зібрану Гітлером

264
Берлінський музей виклав унікальну колекцію творів мистецтва, зібрану Гітлером, в Інтернеті.
Німецькі дослідники з'ясували, що Гітлер планував відкрити в 1950 році в австрійському Лінці свій "музей фюрера" - найбільшу експозицію творів мистецтва у світі. Для цього гестапо крало та скуповувало картини і скульптури протягом багатьох років, пише Die Welt.
Німецький історичний музей у Берліні продемонстрував повну колекцію з Лінца в інтернеті. Відстала в технічному плані та незручна база даних дозволяє, проте, подивитися всі з 4731 твору мистецтва, у числі яких скульптури, меблі, порцеляна і гобелени. Щонайменше 567 творів були конфісковані або продані не з волі власника (повний текст на сайті InoPressa.ru).
"Лінцська колекція" дозволяє проаналізувати політику в мистецтві, проведену "третім рейхом", а також оцінити художні смаки фюрера. В основному, він колекціонував ідилічні роботи мюнхенських і віденських романістів XIX століття. Спеціально для Гітлера складалися так звані "альбоми для фюрера". Усього було складено 32 такі альбоми - з них зберігся 21 у розпорядженні берлінського музею.
У колекцію потрапило, приміром, досить багато робіт Шпицвега, що персоніфікував міщанство. Він був улюбленцем Гітлера. Пасторальні сюжети в стилі модерн займають велику частину колекції і представлені роботами Людвіга фон Хофманна ("Пастушок") і деякими картинами Арнольда Бекліна. Примітно, що жодної картини, що представляла б уже поширений у той час абстракціонізм або імпресіонізм у колекції немає.
Замість цього зібрання містить велику кількість робіт у стилі класицизму: святкування на честь Вакха, сцени з "Одісеї" або героїчні полотна, такі, як "Тирольські борці за свободу" пензля Франца фон Дефреггера.
Федеральне відомство зі спірних питань щодо власності, що співробітничало з музеєм у процесі створення цієї бази даних, вирішує питання про повернення власності спадкоємцям колишніх законних власників.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас