Американці вивели з ПІФів 600 мільярдів доларів за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американці вивели з ПІФів 600 мільярдів доларів за місяць

Фондовий ринок
827
Протягом червня американські інвестори вивели з пайових інвестиційних фондів (ПІФів, mutual funds) більше 600 мільярдів доларів, що становить приблизно п'ять відсотків від їхнього загального обсягу. Такі дані містяться у звіті Investment Companу Institute (ICI).
Найбільше в першому місяці літа постраждали фонди акцій - вони зменшилися на 7,9 відсотка до 5,8 трильйона доларів. На 5,1 відсотка скоротилися фонди змішаних інвестицій.
Причина небажання американців інвестувати в ПІФи проста: за червень місцеві фондові індекси значно впали. Наприклад, індекс "блакитних фішок" Dow Jones упав за місяць на 10,2 відсотки, більш широкий S&P 500 - на 8,7 відсотка, а високотехнологічний Nasdaq - На 9,1 відсотка. Цікаво, що протягом травня американці, навпаки, воліли купувати частки в ПІФах.
Інвестори виводять кошти не тільки з американських фондів. За підсумками червня відтік коштів з російських ПІФів склав 1,2 мільярди рублів. Ще більш значним виявився відтік у травні - майже 7,3 мільярди рублів. Останній раз за підсумками місяця вітчизняні ПІФи росли в січні 2008 року, це видно з даних Національної ліги керуючих.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас