Erste Bank випробує долю в акціях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Erste Bank випробує долю в акціях

Фондовий ринок
349
Керівник бізнесу Erste Bank з управління активами Гюнтер Мандль повідомив, що австрійська група розглядає можливість реєстрації КУА в Україні. "Зараз гарний момент для цього, тому що глибоке зниження цін на активи не може тривати довго і можна розраховувати на гарне зростання у найближчі кілька років. Серед австрійський банків і страхових компаній багато зацікавлених в українських активах", - сказав Мандль.
На думку учасників ринку, зараз удалий час для виходу на український фондовий ринок. По-перше, він має необхідну інфраструктуру, а проведена реорганізація УМВБ, ПФТС, "Іннекс", створення РТС "Української біржі" повинна розширити можливості інвестування в Україну. По-друге, вартість українських акцій знизилася з початку року більш ніж на 45%.
"Цей і наступний роки найбільш удалі для входження на ринок з погляду цінових рівнів і з погляду етапу розвитку ринку", - вважає гендиректор КК "Сократ" Григорій Овчаренко. На думку керуючого директора КУА Tiger Asset Management В'ячеслава Бондарчука, оптимальний спосіб входження - поглинання місцевої лідируючої компанії: "Це краще, тому що є довіра до існуючої команди, розуміння специфіки місцевого законодавства і менталітету".
Втім, Erste Group знає умови роботи на українському ринку, тому що має тут дочірній "Ерсте Банк". "Більшість груп, що прийшли в Україну, підуть по схожому шляху, коли поруч із банком організується КУА, страхова компанія, недержавний пенсійний фонд. Така структура дає певні переваги, оскільки група одержує можливість надавати максимальний спектр послуг клієнтам банку", - вважає директор з управління активами КУА "ПІО Глобал Україна" Сергій Уткін.
Створення австрійцями КУА в Україні дозволить залучити іноземних інвесторів. Адже нерідко ім'я компанії стає визначальним для інституціональних інвесторів при виборі партнера. "Ця ніша не зайнята, а інтерес до неї є. Західних компаній, що мають певний рівень репутації нема, тому входження компанії, що має ім'я, створює платформу для входження західних інвесторів на цей ринок. Ім'я цієї компанії може відігравати певну роль для інвесторів", - розповів Овчаренко.
Крім того, створення іноземними фінансовими групами КУА в Україні може переломити тенденцію останніх місяців, коли іноземні інвестори масово йшли з нашого ринку, закриваючи позиції. "Значна частина нерезидентів-інвесторів, які йшли із цього ринку - це інвестори, які не інвестували винятково в українські активи, вони інвестували в сектор "Країни, що розвиваються". Тобто диверсифікували свої активи по різних регіонах. І, коли вони вирішували знизити ліміт на ринки, що розвиваються, Україна потрапила під загальну гребінку. Одні компанії пішли із країни, інші приходять. Я б не говорив, що тепер вони будуть повертатися, хтось повернеться з тих, хто пішов раніше, а хтось буде заходити новий", - упевнений Бондарчук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас