Ростемо слідом за старшими братами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ростемо слідом за старшими братами

Фондовий ринок
479
Сьогодні може продовжитися зростання індексу ПФТС на хвилі позитивних новин із зовнішніх майданчиків. Учора індекс виріс на 16,03 індексного пункту (2,51%) і досяг позначки 655,91 пункту. Загальний обсяг торгів у системі склав 88,9 млн. грн.
За словами трейдера ІК Concorde Capital Аліси Тихомирової, основним каталізатором зростання індексу ПФТС стали позитивні новини з американського ринку: підтримка Федеральною резервною системою США програми екстренної позики і підписання президентом США закону, покликаного подолати іпотечну кризу в країні.
"У зв'язку із цим наш ринок трохи активізувався перед кінцем місяця і збільшив загальний обсяг торгів і кількість акцій, що торгувалися", - відзначила аналітик Foyil Securities Анастасія Сергієнко. За її словами, блакитні фішки були на висоті як за обсягом торгів, так і за кількістю проведених протягом дня угод.
"Традиційно на будь-які новини першими реагують блакитні фішки, - погоджується Аліса Тихомирова. - Найбільше зростання показали папери Укрсоцбанку (+8,66%), "Райффайзен Банку Аваль" (+8,07) і Нижньодніпровського трубопрокатного заводу (+8,10%)".
У цілому за підсумками торговельної сесії виросли котирування всіх паперів індексного кошика ПФТС, за винятком акцій "Луганськтепловоза", по яких не було зафіксовано жодної угоди. У той же час, за словами Анастасії Сергієнко, акції емітентів другого та третього ешелонів також торгувалися, але це були в основному рейтингові угоди учасників ринку.
Ольга Галицька
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас