НБУ: Базове значення офіційного курсу долару залишиться на рівні 4,85 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ: Базове значення офіційного курсу долару залишиться на рівні 4,85

Валюта
677
Керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький прогнозує, що базове значення офіційного курсу долара залишиться приблизно таким, як є зараз – 4,85. Про це він повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.
За його словами, певні коливання можливі, але вони поки що відрізняються від тих, які прогнозувала Рада НБУ (прогнозувала вона, що відхилення може бути 4% в один бік і 4% в інший), але такого жодного разу ще не було.
Він зазначив, що різниця між чистим притоком валюти і чистим відтоком валюти складає приблизно 2 млрд дол. "Є певне перевищення пропозиції, але те що виглядає як перевищення, може бути балансом восени, тому що є сезонний попит на валюту, ще невідомо, які будуть ціни на енергоносії і невідомо чи буде приток від об'єктів продажу приватизації. Тому в цілому мій прогноз такий – базове значення офіційного курсу залишиться приблизно таки, як є зараз", - зазначив він.
Він підкреслив, що позиція НБУ щодо ринкового курсу є такою, що "Курс на те і є ринковим, щоб на цьому ринку були більші відхилення. НБУ зробив заяву, що ми уважно слідкуємо, щоб різниця між ринковим курсом середньозваженим і офіційним курсом не була дискомфортною для бізнесу. Ми жодного разу не наблизились до цього дискомфорту", - зазначив він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас