Найбезглуздіші спроби пограбування. Топ-10 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбезглуздіші спроби пограбування. Топ-10

Кримінал
1282
Це в кінофільмах пограбування банків блискуче продумані і чудово виконані, злочинці озброєні до зубів, оснащені за останнім словом техніки, жартома обходять хитромудрі захисні пристрої, блокують приховані відеокамери, зламують складні коди. А в житті злочинцям найчастіше не вистачає не тільки суперсучасної техніки, але й голови на плечах. Портал Dirty Rotten Scoundrels зробив добірку десяти найбезглуздіших і невдалих спроб пограбувати банк.
1. Двадцятирічна Карен Лі Йоахімі одержала 6 місяців в'язниці за невдалу спробу пограбувати ювелірний магазин. Дівчина вирішила розбити броньовані шибки магазину за допомогою електропилки. Під час судового процесу адвокат Карен неодноразово вказував суду на те, що ніякого збитку хазяям ювелірної крамниці дівчина не завдала: грабіжниця-невдаха просто забула включити електропилку в розетку.
2. У серпні 1975 року троє чоловіків вирішили пограбувати банк у Шотландії. Спочатку вони просто зайшли в банк, щоб оцінити обстановку. Увійти без проблем не вийшло: чоловіки застрягли в обертових дверях, і банківським службовцям довелося їм допомагати. У той же день деякий час по тому злочинці ввірвалися в банк і зажадали віддати їм 5000 фунтів готівкою. Ніхто із працівників їм не повірив. Всі були впевнені, що це просто жарт. Не одержавши гроші на вимогу, злочинці вирішили взяти гроші з каси, один із чоловіків спробував заплигнути на стійку банківського касира, але впав на підлогу, пошкодивши щиколотку. Зрозумівши, що пограбування зірвалося, злочинці спробували втекти, але знову застрягли у дверях. Поліція встигла вчасно.
3. У Флориді чоловік, який намагався здійснити збройне пограбування, ледве не прострелив собі ногу. На відеозаписі з прихованих камер видно, як людина з рушницею раптово помічає, що дуло рушниці спрямоване на її власну ступню і лякається. Надалі на записі видно, що грабіжник періодично направляє рушницю на себе. Сам злочинець дуже злякався, коли побачив, що тримає рушницю неправильно. Природно, поліція затримала невдаху.
4. Новозеландський грабіжник-невдаха попався в руки поліції відразу після пограбування банку з власної дурості. Після того, як Майкл Лінн набив сумку купюрами, постійно вибачаючись перед касиркою і розповідаючи їй про свою важку долю, він спробував замести сліди та спалити свій одяг, розвівши багаття на озері. У службу 911 надійшов сигнал про пожежу, і поліцейські, які приїхали на місце події, виявили залишки одягу, опис якого збігався з описом одягу злочинця, який недавно пограбував банк. У багатті поліція також виявила обривки паперів, на яких стояло ім'я та адреса Майкла Лінна. Злочинця заарештували, але ніяких грошей при ньому не виявили. Вже в поліцейській дільниці служителі закону почули дивний скрип і шурхіт, які видавав при ходьбі грабіжник. Виявилося, що він умудрився сховати награбоване в - пардон - прямій кишці.
5. Дев'ятнадцятирічний грабіжник з Клівленду спочатку викрав машину, погрожуючи водієві пістолетом, а потім пограбував банк і поїхав на тій же машині. Деякий час по тому він наказав водієві зупинитися і запитав дорогу в телевізійників, що знімали репортаж на вулиці міста. Водій знаками ухитрився показати операторові, що його пасажир погрожує йому пістолетом. Як тільки машина від'їхала, телевізійники викликали поліцію, яка заарештувала злочинця. Забавно, що знімальна група робила репортаж про пограбування банків, що почастішали в цьому районі.
6. Грабувати банк у рідному місті - дуже погана ідея. Особливо, якщо залишити на місці злочину свою домашню адресу. У цьому нехитрому постулаті довелося переконатися жительці містечка Маккален (штат Техас). Тридцятитрирічна Марія Гарсія простягнула банківському клеркові записку з вимогою про негайну видачу великої суми, забрала її і втекла. Після її втечі банківські службовці виявили, що записка була написана на звороті заповненого бланка заяви на видачу пільгових продовольчих талонів. З повною адресою одержувача та ім'ям. Через дві години після пограбування злочинниця міркувала про тлінність існування, сидячи в камері попереднього затримання.
7. У невеликому містечку Сенді Спрінгс двадцятидворічна грабіжниця банку була арештована на автобусній зупинці перед будинком банку при спробі зникнути з місця злочину на громадському транспорті. Після арешту злочинниця повідала здивованим поліцейським, що вона вирішила скористатися муніципальним транспортом для втечі винятково тому, що небезуспішно проробляла це вже не раз. Грабіжниця входила в банк без зброї, вимагала в касира грошей, на виході з банку підривала за собою пакетики із сухою фарбою і ховалася в клубах диму. Потім вона ховалася в туалеті найближчого магазину і через якийсь час залишала місце злочину на автобусі, не викликаючи підозр поліцейських. Але того разу зникнути злочинниці не вдалося: поліція вирахувала підозрілу жінку, яка нервово ходила уздовж автобусної зупинки недалеко від місця злочину.
8. П'ятдесятирічний Теренс Коул потрапив за ґрати на дев'ять із половиною років через свою помилку. Коул провалив свою п'яту за рахунком спробу пограбувати банк, не надягши рукавички та залишивши відбиток пальця на місці злочину. Забравши гроші, він пригрозив касирові: "Краще тобі мене випустити з миром!" - і для наочності тикнув пальцем у скло, за яким сидів касир. Відбиток зробив свою справу. До цього випадку Коул чотириразово намагався грабувати банки. Один раз він увірвався до банку і почав вимагати гроші. Він так запекло кричав, що шарф, який грабіжник намотав собі на обличчя, упав на підлогу, і всі побачили обличчя злочинця. Довелося тікати. Іншим разом касир встиг натиснути на тривожну кнопку, що пускала в хід спеціальну захисну куленепробивну раму зі скла, і та миттєво відокремила злочинця від касира і жаданих купюр. Наступного разу Коул намагався позбутися від одягу, в якому його могли впізнати, і забув у кишені клаптик паперу з ім'ям та адресою своєї співмешканки, що дозволило поліції нарешті з'ясувати особу горе-грабіжника. На "справі" Коул незмінно був у яскраво-жовтогарячому жилеті, подібному до тих, що носять будівельники, ремонтники, працівники комунальних служб і т.п. Його і заарештували завдяки цьому жилету: поліцейські пізнали Коула і схопили в той момент, коли одягнений у жилет злочинець стояв біля входу до банку, плануючи його пограбування.
9. У Вірджинії чоловік пробрався до підвалу банку і став чекати закінчення робочого дня. Дочекавшись, він прийнявся розбивати вікно, щоб проникнути в банк, і дуже сильно поранився осколками скла. Стікаючи кров'ю, злочинець хотів втекти, але всі виходи були надійно перекриті. Не знаючи, як повестися в такій ситуації, він набрав 911. Після надання першої допомоги злочинця затримала поліція.
10. Тридцятип’ятирічний житель Сан-Франциско задумав пограбувати місцеве відділення Bank of America, вирішивши для початку написати касирові записку з вимогою видати гроші. Недовго думаючи, він відправився до банку, взяв стандартний бланк для видачі готівки, написав на ньому пару рядків і направився до вікна видачі грошей. Однак, не дійшовши до каси, злочинець злякався, що хто-небудь міг помітити, як він пише записку. Тоді він вирішив грабувати банк через дорогу. Зайшовши до приміщення із вже готовою запискою на бланку Bank of America, він простягнув її касирові. Прочитавши в ній "Это аграбление. Положы денги в мишок", оператор за кількістю граматичних помилок зробила висновок про розумові здатності злочинця і спокійним буденним голосом сказала йому, що вона не має права видавати гроші на вимогу, написану на бланку іншого банку, і порадила йому повернутися до Bank of America, де йому напевно видадуть необхідне. Грабіжник зітхнув і слухняно направився до виходу. Викликані касиркою поліцейські заарештували горе-злочинця в той момент, коли він стояв у хвості довжелезної черги до віконця каси в Bank of America.
За матеріалами:
Point.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас