Найбільша у світі банківська корпорація HSBC подала в Нацбанк документи на реєстрацію дочірнього банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільша у світі банківська корпорація HSBC подала в Нацбанк документи на реєстрацію дочірнього банку

Кредит&Депозит
1994
Це буде перший британський банк, що з'явиться на нашому ринку. Джерело "i" у Нацбанку розповіло, що бізнес-план банку орієнтований на обслуговування корпоративних клієнтів. "Банк займеться обслуговуванням експортно-імпортних операцій українських компаній. Вони вже другий раз подають документи в департамент ліцензування", - відзначає чиновник. За його словами, юридичним радником HSBC є юридична компанія "Астерс".
Наприкінці минулого року HSBC зробив офіційну заяву про намір відкрити офіс з обслуговування суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності в Україні. Очевидно згодом замість представництва британці вирішили заснувати банк. Втім, його створення в лондонському департаменті зв'язків із пресою HSBC коментувати відмовилися.
Однак в українському банківському середовищі вже чули про планований вихід на ринок британського банку. "HSBC давно займається пошуком команди. Виходячи з того, яких фахівців вони шукають, я можу припустити, що крім корпоративного бізнесу, вони будуть займатися в роздрібними послугами", - говорить перший заступник голови правління "Ощадбанку Росії" Владислав Кравець. Банкір відзначає, що рітейл - це саме той сегмент, у якому британці можуть проявити себе якнайкраще.
"В Україні вже працює кілька великих корпоративних банків, таких як Укрсиббанк, "Ощадбанк Росії", ВТБ та Укрексімбанк. У цих банків сформовані відносини із клієнтами, зрозумілі їхні вимоги та ризики. Тому відбити в них ту частину великих компаній, які кредитуються в банках, буде досить складно. У свою чергу, середні підприємства - це досить специфічні клієнти, установити ліміти на які із британською системою оцінки ризиків буде досить складно", - говорить пан Кравець. При цьому банкір відзначає, що вихід такого великого гравця на ринок свідчить про інтерес, що зберігається, закордонних банківських груп до України.
"Для великих корпорацій видимі проблеми української економіки носять винятково тимчасовий характер", - згодний голова правління "Індекс Банку" Ігор Францкевич. Тому можна припустити, що форсувати події із завоювання ринку британці не будуть. "Для гравців із трильйонними активами вихід на український ринок сьогодні або через рік - непринциповий", - вважає голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук. Власне, про це свідчить і той факт, що британці вирішили одержати ліцензію самостійно, замість того, щоб купити діючий банк.
Експерти вважають, що дії британців можуть свідчити про нову хвилю інтересу закордонних банківських груп до України.
HSBC Holdings - найбільша у світі компанія і банківська корпорація. За даними Forbes, це четвертий банк за обсягом активів ($2,348 трлн.), другий за обсягом продажів ($146,5 млрд.), перший за капіталізацією ($180,81 млрд.) і за чистим прибутком ($19,13 млрд.).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас