МВФ: Курс євро завищений, а курс долара США близький до справжнього — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Курс євро завищений, а курс долара США близький до справжнього

Валюта
1144
Обмінний курс євро завищений, китайського юаню занижений, а курс долара США близький до свого справжнього значення, вважає перший заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду Джон Ліпські. Уривки його виступу, що відбувся в минулий вівторок у вашингтонському Брукінгському інституті, наводить лондонська Financial Times.
За словами Ліпські, у світовій фінансовій системі склався небезпечний дисбаланс обмінних курсів провідних валют. Курс євро завищений відносно середньострокових економічних реалій", вважає один з керівників МВФ, а курси валют країн, які мають велике позитивне сальдо зовнішньої торгівлі, включаючи Китай, - перебувають значно нижче від їхньої справжньої вартості.
Що стосується долара США, то Джон Ліпські підкреслив, що обмінний курс американської валюти "гранично близький" до середньострокової рівноваги за все останнє десятиліття. Значне падіння, що відбувалося в останні місяці, курсу долара хоча і допомагає скоротити поточний дефіцит США, однак воно не здатне в достатній мірі знизити ризики та дисбаланси. Більше того, знецінювання долара веде до створення нових і небезпечних ризиків.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас