Ющенко доручив Тимошенко терміново готуватися до зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко доручив Тимошенко терміново готуватися до зими

209
Президент України Віктор Ющенко просить прем'єр-міністра Юлію Тимошенко невідкладно вжити заходів для вирішення низки проблем у житлово-комунальному господарстві, щоб забезпечити ефективну підготовку підприємств цього сектора до зими. Про це мова йде в листі глави держави від 21 липня на ім'я прем'єр-міністра, повідомляє прес-служба президента.
Президент основними проблемами називає: зарахування структурними підрозділами ДК "Газ України" НАК "Нафтогаз України" частини коштів, які підприємства сплатили за спожитий природний газ цього року, у рахунок боргів минулих років, високу плату за підключення до електромереж нових споживачів - майже 2 тисячі гривень за 1 кіловат електроенергії.
Як відзначає глава держави, за твердженням регіонів, введення такої плати практично унеможливлює розвиток електропостачання в теплоенергетиці, особливо на об'єктах, які фінансуються за рахунок бюджетів, а також стає значним фінансовим вантажем для населення при індивідуальному житловому будівництві.
Також президент звертає увагу на недосконалість методики перегляду тарифів на житлово-комунальні послуги.
"Представники регіонів вважають, що методика потребує удосконалення шляхом приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до реальної вартості в частині введення їх з моменту зростання складових тарифу", - говориться в листі президента України.
За даними прес-служби, також особливу стурбованість глави держави і керівників регіонів викликають фінансові аспекти процесу підготовки ЖКГ до опалювального сезону. Зокрема, розподіл коштів протягом бюджетного року неадекватний потребам регіонів.
Як свідчить досвід, кошти з державного бюджету на житлово-комунальне господарство надходять областям у листопаді-грудні, що ускладнює їхнє ефективне використання. Голови обласних державних адміністрацій пропонують фінансування починати з літнього періоду.
Президент також указує на затягування з виконанням постанови Кабінету міністрів України від 25.04.08 номер 440 "Про реалізацію ст. 54 Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік" і про внесення змін у деякі законодавчі акти України".
Цим рішенням був затверджений порядок перерахування в 2008 році субвенції місцевим бюджетам на погашення заборгованості, що виникла через невідповідність фактичної вартості теплової енергії, послуг з водопостачання і водовідведення тарифам, затвердженим органами державної влади або органами місцевого самоврядування.
Окремо президент звертає увагу Кабміну на незадовільний рівень фінансування професійно-технічних училищ. На сьогоднішній день кошти з державного бюджету в регіони не надходять, у зв'язку із чим неналежним чином іде підготовка профтехучилищ до осінньо-зимового (опалювальному) періоду 2008 2009 років.
"З огляду на актуальність порушених проблем, прошу Вас невідкладно вжити заходів для їх вирішення. Про результати прошу інформувати мене особисто у двотижневий термін", - підкреслюється в листі президента України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас