Полсон: Банківські рахунки до 100 тисяч доларів - безпечні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Полсон: Банківські рахунки до 100 тисяч доларів - безпечні

571
Міністр фінансів США Генрі Полсон запевнив американських громадян у безпеці їхніх банківських рахунків у межах 100 тис. дол. Полсон виступив сьогодні в ефірі низки національних телеканалів і нагадав, що відповідно до федерального законодавства депозити громадян в американських банках повністю застраховані урядом США на випадок банкрутства фінансової установи. За словами міністра, "жоден американець не втратив і цента" по рахунках, застрахованих Федеральною корпорацією депозитного страхування (FDIC), за всі 75 років роботи відомства, передає Associated Press.
Коментуючи стан фінансового сектора США, Г.Полсон відзначив, що банківська система країни в цілому "безпечна та стійка", а регулятори контролюють ситуацію. У той же час міністр визнав, що економіці США "будуть потрібні місяці" для подолання ефектів, що залишилися, кредитно-фінансової кризи.
"Три великі проблеми, з якими ми змушені рахуватися, це, насамперед, корекція на ринку нерухомості, далі - труднощі на ринку капіталу і високі ціни на нафту, які сприяють уповільненню економіки", - пояснив Г.Полсон.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас