Гроші на боротьбу з тероризмом американська армія витратила на розкіш — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гроші на боротьбу з тероризмом американська армія витратила на розкіш

Казна та Політика
276
Командування американських ВПС за останні три роки витратило сотні тисяч доларів, що призначалися для боротьби з тероризмом, на так звані "капсули комфорту" у літаках для генералів. За даними The Washington Post, особливі місця для генералів у літаках, як вважають вони самі, дозволять їм більш ефективно працювати.
"Капсули комфорту", як вважають журналісти, були придумані генералом ВПС Дунканом Джей Макнаббом в 2006 році. Тоді він, займаючи посаду командуючого повітряно-транспортних військ, ухвалив, що генералам потрібні більш комфортні умови в повітрі, ніж іншим військовослужбовцям.
З тих пір генерали ВПС неодноразово вимагали змін в інтер'єрах літаків. Одним не подобався колір шкіряних крісел, іншим - килими. Самі "капсули комфорту" для генералів це невелике приміщення з диваном, ліжком, столом, 37-дюймовим телевізором і дзеркалом на повний зріст. Скільки буде коштувати кожна така капсула, не уточнюється.
Зате WP стало відомо, що через колір крісел, що не сподобався генералам, антитерористичний бюджет недорахувався майже 70 тисяч доларів, а інші побажання із приводу інтер'єра літаків змусили ВПС витратити додаткові 330 тисяч доларів.
На любов генералів ВПС до розкоші вже встигли поскаржитися Роберту Гейтсу. У скарзі говориться, що на "капсули комфорту" будуть витрачені мільйони доларів, а наявність дзеркала і телевізора не позначиться позитивним чином на робочих якостях генералів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас