ЄС карає Болгарію за корупцію європейським "рублем" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС карає Болгарію за корупцію європейським "рублем"

Кримінал
195
Європейська комісія має намір заблокувати 610 млн. євро близько ($1 млрд.), призначених для надання допомоги Болгарії, як покарання за недостатні зусилля в боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, передає BBC.
Крім того, під загрозою опинилися шанси Болгарії приєднатися до Шенгенської зони. Представники ЄС приділяють особливу увагу ситуації в Болгарії та Румунії, оскільки в той момент, коли вони приєдналися до Євросоюзу, вони не повною мірою відповідали вимогам ЄС.
9-сторінкова доповідь Єврокомісії буде опублікована на наступному тижні. У ній, зокрема, говориться, що влада країни повинна взяти на себе зобов'язання очистити адміністративні органи Болгарії від злочинних елементів і зробити так, щоб “щедра допомога, яку вона одержує від ЄС, досягала її громадян, а не розкрадалась корумпованими чиновниками, що діють разом зі злочинними групами”. Раніше Євросоюз заморозив сотні мільйонів євро, призначених для будівництва доріг і сільського господарства. Тепер до них можуть додатися ще й 610 млн. євро.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас