Зростання російської промисловості сповільнилось через футбол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання російської промисловості сповільнилось через футбол

253
У червні 2008 року темпи зростання виробництва промислової продукції РФ до відповідного періоду минулого року різко сповільнилися до 0,9%. Аналітики пов'язують причину уповільнення темпів з перенесенням вихідних та успішним виступом російської збірної з футболу на Чемпіонаті Європи.
Економісти та аналітики прогнозували зростання у середньому на 6,0%. Однак вони не бачать приводу для паніки і відзначають, що це - один з найбільш волатильних показників у статистиці. "Ми не очікували таких низьких показників. З 2003 року, коли змінилася методика розрахунку Росстата, таких низьких темпів зростання промвиробництва не було", - сказав Євген Надоршин з Інвестбанку Траст.
"Я не схильний пов'язувати це з перегрівом економіки, я схильний відносити це на форс-мажор, все-таки було перенесення вихідних, що зробило один робочий тиждень не найпродуктивнішим, плюс психологічний фактор - успішна гра російської збірної з футболу на Євро-2008", - сказав Є.Надоршин.
"По одному місяці складно судити, давайте дочекаємося липня, там буде видно, адже заходи проти перегріву стали прийматися недавно. Говорити про те, що ЦБ переміг перегрів поки рано, потрібний лаг десь півроку, щоб сказати щось про перегрів", - сказав Микола Кащеєв із ВТБ.
Влада РФ заговорила про перегрів російської економіки цього року у зв'язку з високими темпами економічного зростання, високою інфляцією, великим розривом між темпами зростання доходів і темпами збільшення продуктивності праці.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас