У Дніпропетровську виманюють гроші за допомогою гіпнозу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську виманюють гроші за допомогою гіпнозу

Кримінал
446
У Дніпропетровську почастішали випадки фінансового шахрайства із застосуванням гіпнозу. Про це повідомляє Німецька хвиля з посланням на голову міського центру допомоги жертвам деструктивних культів Яна Щекатурова.
Правоохоронці кажуть, що з початку року порушено 7 кримінальних справ за підозрою в створенні фінансових пірамід, хоча торік таких було лише 3. Фахівці звертають увагу, що на відміну від фінансових шахраїв зразка 90-х років, сучасні ділки намагаються впливати на підсвідомість своїх жертв.
“Сучасні фінансові піраміди ховаються під вивіскою релігійних організацій і психологічних тренінгів“, - розповідає Ян Щекатуров. Тренінги з назвами “Як заробити мільйон”, “Як стати успішним” або “Як повернути втрачене здоров'я” приваблюють багатьох людей. Для роботи з ними запрошуються психологи, які володіють техніками гіпнозу, кодування, нейролінгвістичного програмування. Заняття зазвичай тривають по 8-10 годин без перерви, після чого людина готова підписати будь-який договір.
Правоохоронці відносять розслідування діяльності подібних фінансових пірамід до категорії найскладніших. Про свою причетність до них обдурені розповідають неохоче. Притягти організаторів до кримінальної відповідальності майже неможливо через те, що люди віддають їм гроші добровільно, у надії на легкий прибуток.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас