Співробітник найбільшого банку Європи вкрав 90 млн. євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітник найбільшого банку Європи вкрав 90 млн. євро

Кримінал
688
Один зі співробітників найбільшого за капіталізацією в Європі банку HSBC засуджений до дев'яти років тюремного ув'язнення за спробу украсти 90 мільйонів євро. Про це повідомляє The Times.
Раніше 25-річний Джагміт Чанна зізнався в тому, що викрав паролі своїх колег, для того щоб перевести кошти з торговельного рахунку HSBC на рахунки в інших банках.
За даними слідства, у квітні 2008 року Чанна перевів 60 мільйонів євро з торговельного рахунку в HSBC на рахунок у підрозділі французького банку Societe Generale у Касабланці. Через кілька хвилин він перевів ще 30 мільйонів євро на рахунок у підрозділі банку Barclays у Манчестері. Пропажу 90 мільйонів євро виявили співробітники підрозділу HSBC у Малайзії, які сповістили про це головний офіс.
Під час слідства були арештовані кілька людей, чиї паролі доступу в банківську систему украв Чанна. Їх звинуватили в пособництві банкірові, однак підозрювані незабаром були відпущені.
Банк HSBC був заснований в 1865 році для фінансування торгівлі між Китаєм і Великобританією. HSBC веде свою діяльність в 76 країнах світу. Через глобальну іпотечну кризу банк списав у першому кварталі 2008 року 3,2 мільярди доларів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас