Індекс виріс на відсоток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс виріс на відсоток

Фондовий ринок
127
У понеділок індекс ПФТС поліпшив п'ятничний результат на 0,7 індексних пункту (0,01%) і за результатами торгів виявився на рівні 732,5. Загальний обсяг торгів у системі склав 73,89 млн. грн. "На таке поводження індексу найбільше вплинули акції Маріупольського меткомбината ім. Ілліча, 7,45%-е падіння яких значно знизило можливе зростання",- вважає аналітик КУА "ТЕКТ Ессет Менеджмент" Тамара Манук"ян.
На думку фахівців, мажорний початок тижня обумовлений поновленням оптимістичних настроїв на міжнародних фондових біржах. "Зниження цін на нафту стало основним фактором росту фондових котирувань в усьому світі, оскільки в інвесторів знизилися очікування щодо росту інфляції та уповільнення темпів розвитку світових економік,- відзначив фінансовий аналітик компанії "Альфа капітал Україна" Денис Шаврук.- Також відновили спекуляції на можливому зростанні прибутків корпорацій, що додатково підхльоснуло ринок". На думку експерта, при відсутності внутрішніх новин український ринок пішла за світовим трендом, хоча торги залишалися досить млявими, що може свідчити про нетривалість росту котирувань і збереження низької ліквідності на ринку.
Протягом дня активно проходили торги з паперами Алчевського меткомбінату (+5,77%) і Єнакіївського метзаводу (+3,47%). "Інтерес учасників ринку та зростання котирувань цих емітентів ми пов'язуємо з даними, що вийшли за перше півріччя, про збільшення виробництва готового прокату на 42,7% і 10,9% відповідно,- відзначила Тамара Манук"ян.- А сильне падіння котирувань Стаханівського вагонобудівного заводу (-30,21%) - з початком проведення закритого розміщення акцій підприємства на цьому тижні".
За її словами, довгоочікуване зростання котирувань "Мотор Січ" (+2,52%) обумовлене попередніми новинами, про те, що "Івченко-Прогресс" вийшов з державного авіаконцерну "Авіація України" і з'явилися гарні перспективи співробітництва між даними підприємствами. Оскільки американські торговельні площадки вчора відкрилися ростом і відсутні будь-які негативні внутрішні корпоративні новини, на сьогодні аналітики прогнозують зростання індексу ПФТС.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас