США запідозрили Уго Чавеса в міжнародній корупції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США запідозрили Уго Чавеса в міжнародній корупції

Казна та Політика
156
Один зі звинувачуваних у суді Маямі в справі про "чемоданний скандал" заявив, що президент Венесуели Уго Чавес має безпосереднє відношення до передачі 800 тисяч доларів на виборчу кампанію Крістіни Фернандес Кіршнер , що перемогла на президентських виборах в Аргентині в жовтні 2007 року, повідомило агентство Reuters у неділю, 6 липня.
Прокуратура США стверджує, що агент розвідки Венесуели зустрічався в 2007 році в Маямі з американським бізнесменом венесуельського походження Гвідо Антоніні Уільсоном (Guido Antonini Wilson) і передав йому валізу з 800 тисячами доларів, з якими Антоніні і був затриманий при спробі в'їзду в Аргентину.
Венесуелець Карлос Кауфманн (Carlos Kauffmann), один з обвинувачуваних у справі, уклав з американським слідством угоду і погодився дати покази проти свого спільника Франкліна Дюрана в обмін на пом'якшення покарання. За його словами, Дюран теж брав участь у передачі грошей від Уго Чавеса.
Бізнесмен Дюран з Венесуели постане перед судом у Маямі у вересні 2008 року. Його звинувачують у порушенні американських законів про лобістську діяльність.
Американське розслідування "чемоданного скандалу" уже спричинило серйозне погіршення дипломатичних відносин між Вашингтоном, Буенос-Айресом і Каракасом.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас