ЄЦБ заспокоїв інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄЦБ заспокоїв інвесторів

Фондовий ринок
182
Минулого тижня індекс ПФТС відзначився переважно зниженням і зафіксувався на момент закриття останньої торговельної сесії тижня в п'ятницю на показнику 732,43 пункту. У підсумку за тиждень індекс ПФТС знизився на 35,14 пункту (4,58 %).
"Рух слідом за світовими площадками визначали два фактори",- вважає Сергій Уткін, директор з управління активами "ПІО Глобал Україна". Перший - погані дані з всіх сировинних ринках, зокрема, рекордне зростання цін на нафту. Другий - вихід негативних корпоративних новин з основних фінансових ринків, більшою мірою - зі США.
Але, на думку експерта, фундаментальних внутрішніх факторів для зниження українського ринку сьогодні майже немає. "Великі підприємства основних галузей економіки України показали за перше півріччя позитивні результати, макроекономічні показники в цілому також позитивні - виконання бюджету, зростання митних платежів, зниження інфляції,- стверджує Уткін.- Зниження ринку більшою мірою пов'язане з тим, що деякі великі інвестори, у тому числі іноземні, фіксують прибуток. Ще один нюанс, що показує спекулятивну складову нинішньої ситуації на фондовому ринку,- рух з блакитних фішок прямо суперечило новинам про позитивні результати роботи цих підприємств за перше півріччя".
Оператори як і раніше вважають позитивними перспективи українського фондового ринку, незважаючи на літнє зниження. Статистичні дані про стан світових фінансів, дії центробанків і показники діяльності корпорацій за перше півріччя стануть сигналами, що рухають ринок. Зокрема, гарним сигналом стало підвищення ставки Європейським центробанком (ЄЦБ), що повинне пригальмувати інфляційні процеси в єврозоні.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас