Індекс ПФТС тралить дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс ПФТС тралить дно

Фондовий ринок
285
У четвер на українському фондовому ринку переважали ведмежі настрої, втім, як і протягом попередніх шести сесій. Однак торги велися без особливого ентузіазму - за день було укладено 353 угоди на суму близько $10 млн. Індекс ПФТС знову знизився на 15,29 пункту (2,12%) - до позначки 705,06 пункту, що є мінімальним значенням з 19 березня 2007 р.
"Інвестори чекали новин із Західної Європи, а точніше, підсумків перегляду ЄЦБ своєї ставки,- відзначає фінансовий аналітик ІГ "Арт-Капітал" Дарина Терещук.- Передбачалося, що на засіданні 3 липня рада Європейського центрального банку підвищить свою базову ставку, більш того, у зв'язку із сильним зростанням цін виробників у єврозоні, про яке стало відомо в середу, очікувалося, що ЄЦБ вкаже на можливість нових підвищень ставки в перспективі, що викличе різке падіння долара і, як наслідок, бурхливе зростання цін на нафту, що зламає американський фондовий ринок".
Прогнози аналітиків справдились частково: ЄЦБ дійсно підняв ставку на чверть відсотка, до 4,25%, з метою утримання інфляції в межах 2%, але при цьому глава центробанку Жан-Клод Тріше запевнив, що подальшого збільшення ставки найближчим часом не буде. "Такий поворот подій відразу розгорнув вгору європейські індекси, які до цього стрімко падали",- відзначила Дарина Терещук.
За її словами, реакцію українського ринку на ці події ми побачимо сьогодні, а поки картина виглядає досить похмуро: незважаючи на збільшення випуску готового прокату, сталі, чавуну та агломерату за перше півріччя 2008 р., акції Єнакіївського металургійного заводу впали на 2,3%, "Азовсталі" - на 2,5%, Алчевського металургійного комбінату - на 0,1%. У той же час підросли акції "Західенерго" (+1,7%), Авдіївського коксохімічного заводу (+1,1%) і "Мостобуду" (+2,9%).
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас