Міллер: Альтернатива нафти - не біопаливо, а газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міллер: Альтернатива нафти - не біопаливо, а газ

Енергетика
280
Російський "Газпром" разом з європейськими партнерами, оголосив про намір створити мережу газозаправних станцій на головних автомагістралях, які полегшать перехід автовласникам з бензину та дизельного палива на газ.
Про це на загальних зборах акціонерів повідомив голова правління "Газпром" Олексій Міллер, повідомляє агентство Europa Press.
"Я хочу скористатися з нагоди і оголосити нову ініціативу компанії, що пропонує нашим європейським партнерам можливість взяти участь разом з нами в розвитку проекту величезного масштабу - створення мережі заправних газових станцій на автомагістралях", - сказав Міллер, нагадавши, що в цей час заправлення бензинових автомобілів обходиться в 1,7 разів дорожче, ніж машин, що працюють на газі.
Керівник російського енергогіганту відзначив, що "на сьогодні не існує реальної альтернативи вуглеводневій сировині, як її не буде і у наступні десятиліття".
Таким чином, глава Газпрому вказав на те, що спроби заміни звичайного палива біологічним несе у собі загрозу світової продовольчої кризи, у той час як заміна бензину та дизеля на природний газ, особливо при нинішній різниці в ціні, є реальною альтернативою.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас