Чубайс: Українські негідники крадуть у Росії газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чубайс: Українські негідники крадуть у Росії газ

Енергетика
603
Голова компанії РАО "Єдині енергетичні системи Росії" Анатолій Чубайс заявив, що українці крадуть російський газ, призначений для європейського споживача. Про це він сказав в інтерв'ю британському виданню "Financial Times". "Ці (Україна) негідники крадуть у нас газ", - підкреслив Чубайс.
У той же час він відзначив, що газова суперечка України та Росії налякала Європу і надалі не варто допускати цього. Конфлікт був продиктований бажанням РФ припинити дешеві поставки газу, але не як погроза для європейського споживача.
Чубайс також підкреслив, що ЄС безпідставно обмежує доступ "Газпрому" на свої ринки, тим самим обмежуючи пропозиції, і як результат - зростання ціни на блакитне паливо.
Він звинуватив Європу в поверненні до протекціонізму у зв'язку з тим, що ЄС накладає обмеження на компанії-монополісти в галузі видобутку енергоресурсів з тих країн, які не входять у Євросоюз.
Нагадаємо, 28 червня в Москві пройдуть "газові" переговори за участі прем'єр-міністрів України і Росії Юлії Тимошенко та Володимира Путіна.
Угода між "Нафтогазом" і "Газпромом", підписана 13 березня, була укладена на термін з березня по грудень 2008 року. Відповідно до документа в Україну буде поставлений газ центрально- і середньоазіатського походження в обсязі не менше 49,8 млрд. куб. м за ціною 179,5 дол. за 1 тис. куб. м без участі посередника "РосУкрЕнерго".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас