ФРС не додала оптимізму інвесторам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС не додала оптимізму інвесторам

Фондовий ринок
300
На очікуване рішення ФРС США не підвищувати ставку більшість фондових ринків відреагували зниженням котирувань. Більше, ніж інформації про ставку, інвестори чекали супровідної заяви керівництва ФРС. Але твердження, що містяться в ній, суперечать даним статистики.
У середу пізно ввечері Федеральна резервна система США (ФРС) оприлюднила своє рішення про збереження ключової ставки на колишньому рівні 2%. ФРС перервала серію послідовних знижень ставки, що почалася в серпні 2007 року. За цей час американська влада знижувала ставку сім разів.
Спочатку після заяви ФРС американські фондові ринки продемонстрували зростання у межах 1,4%, але вчора, за даними на 19.00 за київським часом, американські індекси втратили в межах 1,6-2,2%. Більшість європейських індексів учора всю торговельну сесію демонстрували зниження. За підсумками торгів британський індекс FTSE знизився на 1,8%, німецький DAX - на 2,19%, французький CAC - на 2,1%.
"Усі очікували, що ставка залишиться на колишньому рівні, тому інвесторів це рішення не здивувало", - говорить головний трейдер "Трійка Діалог" Тимур Насардінов. Учасники ринку очікували, що ситуацію прояснить пояснення ФРС, але воно не внесло визначеності. "Заява ФРС виявилася нейтральною і не дала навіть натяку на те, чи буде посилення політики ФРС і якщо так, то коли", - зауважує начальник управління брокерських операцій "Ренесанс online" Денис Філіппов.
А стримано оптимістичні висловлювання голови ФРС Бена Бернанке і його колег не викликали зростання котирувань, тому що не співвідносяться з даними американської статистики. ФРС заявила що, "хоча ризики убік зниження для економічного зростання залишаються, схоже, вони трохи зменшилися". Співкерівник аналітичного департаменту російського "Дойче Банку" Ярослав Лісоволик відзначає: "Макроекономічна статистика споживання, темпів економічного зростання і ділової активності, що публікується останнім часом, погіршується".
У результаті визначальними для світових фондових ринків стали інші фактори. Експерти Goldman Sachs випустили дослідження, у якому спрогнозували в II кварталі списання Citigroup у розмірі $8,9 млрд та інвестбанку Merrill Lynch&Co - $4,2 млрд. "Негативна макроекономічна статистика в поєднанні з хитким становищем багатьох найбільших банків не дає інвесторам упевненості в тому, що криза вже позаду", - резюмує Ярослав Лісоволик.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас