Медведєв: G8 повинна виробити гарантії продовольчої безпеки у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: G8 повинна виробити гарантії продовольчої безпеки у світі

Казна та Політика
123
Президент Росії напередодні саміту "великої вісімки" пропонує його учасникам розглянути можливість підписання відповідних конвенцій для забезпечення нормального продовольчого балансу у світі.
Учасникам "великої вісімки" "необхідно подумати над тим, як гарантувати продовольчу безпеку на роки вперед, і не тільки подумати, але й подивитися на практичну реалізацію, аж до підписання відповідних міжнародних конвенцій, які зачіпали б забезпечення нормального балансу продовольства на планеті", - заявив Медведєв в інтерв'ю агентству "Рейтер".
За словами президента, "продовольчий ринок почав сипатися".
"По-перше, виросло споживання низки продуктів, на що не розраховували аналітики та на що не розраховували керівники держав. По-друге, визначилася нова енергетична економіка. Я маю на увазі виробництво альтернативних видів біопалива, що призвело до масового вимивання земель, які раніше були під виробництвом продуктів, насамперед, природно, під землеробством, і частково, може бути, під тваринництвом. Це теж позначилося на ситуації на продовольчому ринку",- відзначив Медведєв.
Такого роду політика призвела до того, що зростання цін на продовольство торік склало 40%. "Я підозрюю, що й цього року буде не краще. Чи це не привід для великих держав обговорити цю ситуацію і виробити адекватну відповідь на ці виклики", - підкреслив глава російської держави.
Крім того, вважає президент РФ, учасники саміту "могли б обговорити низку нових економічних механізмів, які змогли б підтримати, насамперед, економічну, фінансову рівновагу у світі, створити основу нової міжнародної фінансової системи, забрати найбільш застарілі, слабко працюючі міжнародні механізми".
Медведєв вважає також, що однієї з основних на майбутньому саміті "вісімки" буде "кліматична тема".
"Ми повинні розуміти, що попереду, і як погодити інтереси тих країн, які сьогодні беруть участь у Кіотському процесі, і тих країн, які не хочуть у ньому брати участь, тому що тільки одній групі держав неможливо займатися кліматом, коли інша група не бере участь у відповідних угодах. Або ми всі починаємо цим займатися, або такі спроби потрібно облишити. Тому я вважаю, що ця проблематика повинна бути центральною на саміті "великої вісімки", - сказав Медведєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас