Лукойл збільшив свої закордонні потужності на 60% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукойл збільшив свої закордонні потужності на 60%

Енергетика
107
Російський нафтовий гігант Лукойл та італійська ERG S.p.A. підписали угода про створення спільного підприємства з переробки нафти.
У понеділок свої підписи під угодою про створення спільного підприємства з управління нафтопереробним комплексом ISAB поставили Вагіт Алекперов та Алессандро Гарроне, президенти ВАТ Лукойл і ERG S.p.A. відповідно.
У новому підприємстві 49% акцій дістануться російському гігантові і 51% ERG, - повідомляється на офіційному сайті Лукойл. “Сума угоди склала 1,347 мільярда євро, крім вартості товарних запасів нафти”, - ідеться в прес-релізі компанії.
У перспективі Лукойл також не виключає можливого збільшення своєї частки в підприємстві з управління ISAB, що перебуває в італійському місті Пріоло, Сицилія.
Комплекс ISAB з індексом складності Нельсона 9,3 є одним з найбільших у регіоні і орієнтований на виробництво середніх дистилятів, які користуються попитом у Європі - у першу чергу, гасу та дизельного палива.
У цей момент до його складу входять два нафтопереробних заводи, об'єднаних системою трубопроводів та інтегрованих у єдиний технологічний комплекс потужністю 16 мільйонів тонн сировини на рік. Сучасний нафтокомплекс поєднує й три морських причали з резервуарним парком обсягом 3 700 тис. куб. м.
Крім того, ISAB здатний переробляти нафта сорту Urals, що дає Лукойлу можливість інтегрувати його у свій ланцюжок експортних поставок.
"Створення СП з переробки нафти в Італії є найважливішим елементом стратегії Компанії з розвитку бізнесу downstream у Західній Європі. Переробні потужності Лукойла в цілому зростуть на 13%, а закордонні - на 60%", - сказав президент Лукойла Вагіт Алєкпєров.
На його думку, вигідне місце розташування комплексу і можливість переробки на ньому російської нафти надають цьому проекту велику привабливість.
Як передбачається, угода буде остаточно закрита в четвертому кварталі 2008 року після завершення формальних процедур, включаючи схвалення з боку Європейської комісії з конкуренції.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас