Балога: Фінансування соціальних програм уряд відклав у найдовшу шухляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Балога: Фінансування соціальних програм уряд відклав у найдовшу шухляду

Казна та Політика
183
Кабінет Міністрів під керівництвом Юлії Тимошенко практично не фінансує важливі соціальні програми загальнонаціонального і регіонального значення. Про це заявив сьогодні Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога після проведеного ним ретельного аналізу стану виконання бюджетного розпису за програмами Державного бюджету на 2008 р., передає прес-служба глави держави. За його висновками, на сьогодні повністю фінансуються лише 50 бюджетних програм (5% від загальної кількості). Видатки на 139 програм становлять менше половини передбаченого обсягу на цей період. На 182 програми, насамперед, соціального характеру, з Держбюджету не виділено ні копійки.
"Ця статистика особливо вражаюча на тлі запевнень керівництва уряду у всеосяжній турботі про соціальну сферу, забезпечення інтересів простих українців. Уже далеко не вперше задекларовані обіцянки й озвучені гасла розбиваються об реальний стан справ. Популізм заяв не витримує перевірки дійсністю, яка виглядає дуже й дуже печальною", - зазначив В.Балога.
Він припустив, що оприлюднення цих даних викличе чергову хвилю заяв із боку Кабінету Міністрів про "критичні випади Банкової на адресу уряду". Однак, за його словами, безсторонні цифри статистики мають стати для Кабміну не приводом для контрзаяв, а поштовхом до роботи над виконанням видаткової частини бюджету. "Це суто компетенція уряду, і фінансування державних програм, особливо тих, які зачіпають вразливу соціальну сферу, має стояти пріоритетним пунктом порядку денного команди Ю.Тимошенко", - відзначив В.Балога.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас