Мінфін і податкова створять оперативні групи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін і податкова створять оперативні групи

Казна та Політика
557
Міністерство фінансів спільно з Державною податковою адміністрацією (ДПАУ) створять оперативні групи з боротьби зі зловживаннями з податком на додану вартість (ПДВ).
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова ДПАУ Сергій Буряк учора на прес-конференції.
За його словами, введення нової форми звітності з ПДВ (подача в електронному вигляді з розшифровками за контрагентами) дозволило виявити безліч "фірм-метеликів", які використовувалися для створення схем з незаконного відшкодування ПДВ, а також компанії, які користувалися їх послугами.
Ми не допустимо жодного бізнесу з ПДВ, - заявив Буряк.
У свою чергу, міністр фінансів Віктор Пинзеник зазначив, що нова форма звітності з ПДВ дозволяє буквально в режимі on-line виявляти схеми і визначати не тільки "фірми-метеликів", але й компанії, які безпосередньо є вигодонабувачами.
"Образно кажучи, "фірма-метелик" - це повія, послугами якої користується хто хоче. Тепер ми маємо нагоду виявляти і тих, і інших", - сказав Пинзеник.
Також він зазначив, що нова звітність дозволяє зменшити кількість перевірок суб`єктів госпдіяльності, які є платниками ПДВ і щодо яких не зареєстровано порушень при сплаті податку.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас