Шлапак: Внесення змін до Держбюджету-2008 не затягнеться із-за розбіжностей президента і уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Внесення змін до Держбюджету-2008 не затягнеться із-за розбіжностей президента і уряду

Казна та Політика
108
Розбіжності в підході до витрат бюджету між президентом і урядом не стануть причиною затягування внесення змін в Держбюджет-2008. Про це журналістам заявив сьогодні перший заступник розділу Секретаріату президента Олександр Шлапак. Він підкреслив, що в Секретаріаті президента із задоволенням дізналися сьогодні про те, що уряд і Нацбанк погоджували уточнені макроекономічні показники на 2008 р.
"Все-таки це головне, що необхідно було зробити, а з питання бюджетних витрат у нас буде дискусія. У президента є своє бачення, у уряду своє, але є ще парламент, який також коректуватиме витратну частину бюджету, скільки разів так було. А що б президент ветувал закон тільки тому, що не врахували всі його зауваження по витратній частині бюджету - такого не буде", - відзначив він.
О.Шлапак нагадав, що позиція президента щодо додаткових витрат Держбюджету полягає в необхідності підвищити прожитковий мінімум для компенсації інфляційних втрат соціально незахищених верств населення. "І розмови, що це приведе до додаткового інфляційного тиску на економіку - це від лукавого", - заявив він. Решта додаткових засобів, на думку Секретаріату президента, необхідно направити на фінансування інституційних проектів: будівництво соціальне доступного житла, додаткові компенсації фінансових розривів НАК "Нафтогаз Україна".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас