Міністерство фінансів США вимагає для ФРС нових повноважень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністерство фінансів США вимагає для ФРС нових повноважень

Казна та Політика
125
Міністр фінансів США Генрі Полсон підготував промову, у якій закликає дати Федеральній резервній системі (ФРС) нові повноваження для забезпечення безпеки фінансової системи країни. Зокрема, Мінфін просить наділити ФРС правом контролю за фінансовим ринком, пише The New York Times, Як передає The Washington Post, мова може бути оприлюднена вже 19 червня.
За даними видання, Полсон оголосить, що ФРС США не має зараз чіткого статусу і повноважень для кроків, спрямованих на скорочення ризиків у фінансовій системі, хоча всі чекають від неї таких кроків. Міністр фінансів також відзначає, що ФРС необхідно одержати доступ до необхідній їй інформації про банки та кредитні організації. За допомогою її Федеральна резервна система зможе запобігати ризикам, подібні тим, які сталися при фактичному банкрутстві Bear Stearns, одного з найбільших інвестбанків у США.
Нагадаємо, що Bear Stearns був куплений компанією J.P. Morgan Chase за ціною, значно меншою його ринкової вартості. Федеральна резервна система за підтримкою Генрі Полсона надала підтримку угоді й, крім того, надала кредити всім фінансовим організаціям, що випробовують дефіцит ліквідності. Це, як вважається, дозволило уникнути більше глибокої кредитної кризи не тільки в США, але й в інших розвинених країнах.
The Washington Post відзначає, що ініціатива Полсона вже підтримана низкою високопоставлених чиновників у ФРС. Відповідно до законів США, будь-яка зміна функцій Федеральної резервної системи повинне бути схвалене Конгресом.
Фінансова криза в розвинених країнах стала наслідком занадто великого числа іпотечних кредитів, виданих неблагонадійним позичальникам, а також кризою на ринку нерухомості в США. Через сукупність цих факторів позичальники втратили можливість рефінансувати свої кредити за допомогою перезастави квартир і будинків.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас