Буш закликає добувати нафта на американському шельфі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буш закликає добувати нафта на американському шельфі

Енергетика
181
Президент США Джордж Буш закликав Конгрес скасувати федеральний мораторій 1981 року, відповідно до якого заборонена видобуток нафти та газу на шельфі Атлантичного та Тихого океанів, а також на частині Мексиканської затоки.
На думку президента, мораторій застарів і не є продуктивним. За даними Буша, на шельфі може перебувати близько 18 мільярдів барелів нафти, які можуть дозволити США частково забезпечити себе паливом і знизити залежність від закордонних постачальників.
Про те, що Джордж Буш вимагатиме від Конгресу цих заходів, стало відомо вранці 18 червня з американських газет. З думкою президента погодився й кандидат від Республіканської партії на майбутніх виборах Джон Маккейн.
У той же час Барак Обама, кандидат від Демократичної партії, який належить більшість у Конгресі, вже заявив, що виступає проти скасування мораторію, тому що ці заходи не матиметь ефекту в найближчі роки, адже шельф ще потрібно готувати до розробки. Крім того, на стороні демократів і екологи, які вважають, що промислова розробка шельфу призведе до забруднення навколишнього середовища.
Дискусія про необхідність скасування мораторію виникла відразу після того, як ціни на нафту на світовому ринку обновили історичні максимуми. Наприклад, барель техаської нафти WTI з поставкою через місяць вперше став коштувати 139 доларів. Ще на початку року ціни не перевищували позначку в 100 доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас