Китай і США змогли підвищити рівень "стратегічної взаємодовіри" в економіці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай і США змогли підвищити рівень "стратегічної взаємодовіри" в економіці

Казна та Політика
89
У результаті завершився в Аннаполісі (штат Меріленд, США) четвертого китайсько-американського стратегічного діалогу з економічних питань сторони домоглися підвищення взаєморозуміння, заявив глава китайської делегації на переговорах заступник прем'єра Держради КНР Ван Цішань.
"У ході діалогу сторони обговорили основні та інші питання, винесені на переговори, підвищили рівень взаєморозуміння та стратегічної взаємодовіри, домоглися плідних результатів", - цитують китайські ЗМІ в четвер виступ Ван Цішаня на церемонії закриття.
Він підкреслив: "Найвидатнішим результатом нинішнього діалогу стало розширення китайсько-американського співробітництва в галузі енергетики та захисту навколишнього середовища".
Чиновник назвав "внеском у подальший світовий розвиток" підписання рамкової угоди зі США терміном на 10 років про взаємодію двох країн у цих питаннях і відзначив, що цей документ "показав важливість і стратегічний вплив" діалогу між КНР і США.
За словами заступника глави китайського уряду, КНР і США висловив готовність "удосконалювати інвестиційний клімат і домовилися почати переговори з метою підписання угоди про захист взаємних інвестицій".
Він також сказав, що під час діалогу сторони обговорили такі проблеми, як іпотечна криза в США, нестабільність на міжнародних валютних ринках, глобальна продовольча безпека.
Як повідомлялося, у рамках четвертого раунду стратегічного діалогу між китайськими та американськими компаніями був підписаний 71 документ про співробітництво на загальну суму $13,6 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас