Шлапак: Міністерства і НБУ вже до наступного засідання уряду могли б підготувати пропозиції щодо валютного коридору — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шлапак: Міністерства і НБУ вже до наступного засідання уряду могли б підготувати пропозиції щодо валютного коридору

Казна та Політика
185
У секретаріаті президента виступають за підготовку профільними міністерствами та Національним банком України (НБУ) пропозицій щодо валютного коридору вже до наступного засідання уряду, повідомив перший заступник голови секретаріату президента Олександр Шлапак.
"Усі розуміють, що часу небагато, але це необхідно зробити якомога швидше. Думаю, і уряд, і Нацбанк можуть підготувати відповідна пропозиція вже до наступного засідання (уряду) у середу", - сказав він журналістам у Києві в середу.
Шлапак додав, що відповідні доручення були дані Нацбанку та міністерствам економіки та фінансів після засідання в секретаріаті за участю президента у вівторок.
За його словами, президент вважає, що визначальною в питанні валютного коридору повинна бути не поточна ситуація, а довготермынова тенденція. Глава держави виступає за те, щоб у першу чергу враховувати тенденції, які на сьогоднішній день існують у відношенні сальдо торговельного балансу.
"Такі наставляння давав глава держави Міністерству фінансів, Міністерству економіки, Національному банку, і попросив їх підготувати відповідні пропозиції ", - додав він.
Шлапак також повідомив, що, на думку глави держави, Нацбанк не може самостійно визначати форму валютної політики, у тому числі і щодо валютного коридору.
"Ніхто не давав права Національному банку сьогодні самому вирішувати, яку форму його валютної політики потрібно використати в державі: це буде валютний коридор, що існував, я вважаю, повинен існувати, або це буде вільне курсоутворення. Це важливе питання, що виходить за рамки компетенції НБУ. У цьому зв'язку Нацбанк повинен разом з радою Національного банку викласти всі аргументи відносно підтримки або не підтримки ревальвації, визначити оптимальний валютний коридор, що повинен бути виведений на другого півріччя, зафіксований або бути жорстко контрольованим", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас