Росія виграє в газопровідній війні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія виграє в газопровідній війні

Енергетика
745
Поки США і Європа сперечаються, де брати енергію, Росія діє, пише The Wall Street Journal. Росія виграє в газопровідній війні, тому що її зовсім не хвилюють речі, які хвилюють як Західну Європу, так і більшу частину американського Конгресу - ні зміна клімату, ні якась там конкуренція.
Автор видання констатує: поки європейські лідери роками говорили, все плануючи та плануючи будівлю газопроводу в Європу, Росія одним рухом почала будувати свій. Європейським газовим компаніям не дозволяється займатися інфраструктурою - це ж погано для споживача, тому в тих, хто будує європейські газопроводи, як правило, немає власних джерел газу.
А в Росії газ є - мало того, вона й в інших готова закуповувати його за гарною ціною. І от вона вже повідомляє себе рятівницею Європи: Медведєв критикує США за те, що вони виступають проти планів "Газпрому". "Опір "Південному потоку" і "Північному потоку" прирікає Європу на енергетичний голод, - говорить він. - Як ви будете його задовольняти? У нас є прислів'я: "Байками солов'я не годують".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас