Тимошенко сподівається, що зміни до бюджету-2008 будуть прийняті до парламентських канікул — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається, що зміни до бюджету-2008 будуть прийняті до парламентських канікул

Казна та Політика
106
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сподівається, що зміни до бюджет-2008 будуть прийняті до парламентських канікул. Про це вона заявила сьогодні на селекторній нараді з губернаторами.
Тимошенко повідомила, що на засіданні Кабміну 18 червня варіант змін буде ретельно опрацьований, а потім для удосконалення пропозицій щодо змін до бюджету будуть проведені консультації із Президентом.
Прем'єр також відзначила, що остаточний варіант проекту змін до держбюджету планується схвалити і передати до Верховної Ради вже на цьому тижні.
"Наступний тиждень роботи Верховної Ради не сесійна, я думаю, будуть працювати комітети, щоб повністю дати свої пропозиції щодо коректуванню бюджету на 2008 рік, і через два тижні, з огляду на цю і наступну, ми розраховуємо на те, що Верховна Рада прийме зміни і доповнення до бюджету поточного року", - сказав глава уряду.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Ющенко переконаний, що при роботі над змінами до Державного бюджету на 2008 рік одним з визначальних моментів є перегляд макроекономічного прогнозу.
Ющенко відзначив, що в найближчі дні має намір поставити перед урядом питання забезпечення фінансування в рамках Держбюджету-2008 всіх загальнонаціональних програм, у тому числі і дотаційних субсидійних відносин і розрахунків з територіями. "Це дасть можливість найближчим часом направити на користь територій кілька мільярдів гривень", - відзначив Ющенко.
Глава держави особливо відзначив, що ще однією принциповою позицією, яку він буде чітко ставити перед урядом, є необхідність формування ефективної програми розвитку країни. "Я буду наполягати, щоб кошти від приватизації не пішли на соціальне проїдання... Нам потрібно прийти до формування програми національного розвитку. Зробити ефективну приватизацію, прийняти в парламенті концепцію приватизації - і кошти від її реалізації направити тільки для програми національного розвитку", - сказав Президент, додавши, що в рамках цієї програми повинні бути розроблені відповідні регіональні проекти розвитку. Ющенко також запевнив, що буде робити все, щоб в уряді і парламенті обговорювалися ті актуальні виклики, які стосуються стабільного розвитку України.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас