Єврокомісія запідозрила дві великі енергокомпанії Європи у змові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія запідозрила дві великі енергокомпанії Європи у змові

Енергетика
110
Єврокомісія (ЄК) порушила справу проти EON та Gaz de France, запідозривши їх у монопольній змові. За даними ЄК, двох найбільших постачальникаа газу в Західній Європі незаконно домовилися про розподіл ринків.
Якщо компанії будуть визнані винними в змові, їм доведеться заплатити значні суми штрафів. EON та Gaz de France мають право опротестувати обвинувачення до рішення комісії.
Основні претензії антимонопольних органів ЄС сконцентровані на трубопроводі в Південній Німеччині, яким дві компанії управляють спільно. Крім того, Єврокомісія проводить антитрастове розслідування щодо підприємств EON в електроенергетиці. За підозрою ЕК, EON спеціально затримувала поставки на ринок розраховуючи на ріст цін. У відповідь на це корпорація запропонувала продати свої енергомережі.
Gaz de France - одна з найбільших видобувних і компаній, що розподіляють газ, у світі. Контрольний пакет корпорації належить державі (80,2 відсотки), однак після злиття із Suez він повинен скоротитися до 35 відсотків. EON - найбільша німецька енергокомпанія, що володіє 6,4 відсотки акцій "Газпрому".
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас